Stichting Geuzenmaand voert sinds 2017 een vlag die het gedachtengoed van de Geuzen uitdraagt. Het is een rode vlag met 18 witte strepen, die refereren aan de 18 verzetsstrijders die het leven lieten op 13 maart 1941. Onder hen waren 15 Geuzen en 3 leiders van de Februaristaking.

De 18 strepen zijn geplaatst in een ritme, dat van een afstand kan worden geĆÆnterpreteerd als een hartslag. Bovenop de strepen staat het woord VRIJHEID. Hiermee wil de stichting symboliseren dat de mensen van nu de vrijheid waarvoor het verzet streed, in leven houden.

Ondersteun de Vrijheid en koop voor 7,50 euro* een vlag!
In de Geuzenmaand is de vlag volop verkrijgbaar. Bijvoorbeeld bij het Infopunt Vlaardingen aan de Westhavenkade 53A tegenover Museum Vlaardingen, bij het museum aan de Westhavenkade 54 zelf, bij bloemist Moois van Mooy in de Fransenstraat 25 en bij ‘t Hart Optiek op de Loper 68. 

U kunt hem ook bestellen door een email te sturen naar geuzenmaand@gmail.com met uw gegevens, dan zorgen wij ervoor dat de vlag (of misschien wel meerdere vlaggen) op tijd bij u is!

Bestel de vlag per mail via geuzenmaand@gmail.com.  

*Het minimumbedrag is 7,50 euro voor kleine vlaggen. Grote vlaggen (voor bijvoorbeeld bedrijven en instellingen) kosten minimaal 25 euro. Meer geven mag altijd.

VLAG-Geuzenmaand

Ontwerp: Studio Look J. Boden, 2017